Cum arată burtica la 22 de săptămâni + cum ne mai simţim

Ultima poză pe care am pus-o cu burtica mea a fost la 20 de săptămâni, însă acum am ajuns la jumătatea lunii, ceea ce înseamnă că vă invit să vedeţi cum arată burtica de 22 de săptămâni. Mai mult, vreau să vă şi povestesc pe scurt cum mă/ne mai simţim în ultima perioadă.

Nu ştiu cum o să vi se pară vouă (deşi comparativ cu s20 pare cam la fel, eu o simt mai mare), dar eu deja mă simt elefănţică. Într-adevăr, a crescut burtica binişor (îmi pare rău că nu am măsurat în centimetri înainte de a rămâne însărcinată, de curiozitate), dar chiar şi aşa, încă sunt persoane care nu observă. Bine, depinde foarte mult şi tipul de haine pe care îl port – atunci când mă îmbrac mai sporty, ca în foto de mai sus, se vede! Dar cât am purtat pulovere sau rochii largi nu m-a întrebat nimeni de ce m-am îngrăşat :).

Iată cum arată burtica mea la 22 de săptămâni:

Cum mă simt în a 22a săptămână de sarcină şi ce probleme am avut:
Zilele trecute mă îngrijorasem că nu mai simt bebeluşul mişcându-se (vă mai amintiţi de articolul Cinci lucruri pe care nu trebuie să i le spui unei femei însărcinate? Ei bine, cineva mi-a povestit cu lux de amănunte o poveste tristă şi m-a pus în gardă: trebuie să simt bebeluşul cât mai mult mişcându-se, altfel e grav!). Eu citisem că un bebeluş doarme cam 16 ore la această vârstă, dar povestea aceea horror… Parcă mi-a şi trecut o dată prin gând să mă duc la o ecografie de urgenţă, dar a venit seara, m-am luat cu altceva şi… am uitat. Când m-am băgat în pat şi m-am liniştit, bineînţeles că bebe a început să se foiască. Iar acum, când vă scriu, mă boxează bine! Aşa că am învăţat ceva din asta: decât să mă gândesc la ce e mai rău, mai bine mă aşez în pat şi încerc să mă liniştesc, pentru a o simţi.

În ceea ce priveşte starea mea, mă gândeam că gata, am scăpat de greaţă. Însă nu prea e aşa: mai sunt dimineţi în care trebuie să stau în pat mai mult, să îmi fac un ceai (de ghimbir cu lămâie mă ajută)… să mă întorc de pe o parte pe alta. În afară de asta, a începtut să mă doară ba în stânga, ba în dreapta – semn că bebe împinge pe acolo şi că uterul se măreşte. Nu prea avem ce face în acest caz – după cum ştiţi, eu încerc să evit cât pot medicamentele.

Într-o dimineaţă a trebuit să merg undeva şi am decis să merg pe jos – nu de alta, dar era aşa soare si frumos, încât era păcat să fac altfel. Numai că… am mers vreo 30 de minute în pas destul de rapid, iar în după-amiaza aceea, am avut nişte scurgeri maronii. Am sunat medicul, care mi-a spus că efortul este cauza (deci aveţi grijă!) şi m-a sfătuit să iau un no spa şi să mă odihnesc. M-am băgat în pat devreme, am citit, am alintat pisica… şi a doua zi nu am mai avut probleme. Sfat: plimbările sunt recomandate în sarcină, însă cele la pas lent… nu aşa, ca a mea, aproape în fugă.

Am scăpat de insomnie, ba chiar mă simt vlăguită şi obosită în unele momente ale zilei. Nu contează că abia m-am trezit – după ce mănânc, sunt zile în care îmi vine să mă bag înapoi în pat! Acesta este semn că bebe consumă cu drag şi spor din resursele şi energia noastră – dacă puteţi, odihniţi-vă! Eu mă mai întind înapoi în pat, însă ba lucrez ceva, ba citesc, ba împăturesc haine – orice, numai ca să nu dorm şi să mă lovească iar insomnia.

Sânii nu mai sunt la fel de sensibili, însă s-au mărit considerabil :).

În săptămâna a21a de sarcină am fost la morfologia de trimestrul doi. A durat cam o oră şi a costat 400 de lei (privat, fără trimitere de la medicul de familie). Bebe nu a vrut să ne vadă, aşa că oricât a încercat medicul să o facă să se răzgândească, a stat doar cu spatele! Aşa că i-am văzut cu încântare… aproape numai ceafa :)). Bineînţeles că medicul a făcut măsurătorile de rigoare, ne-a arătat picioruşele, mânuţele cu câte 5 degete fiecare, rinichii, inima şi aşa mai departe. Concluzia? Bebe e bine merci, veste care ne-a bucurat. Sperăm că la următorul control să o putem vedea!

Per total, avem zile mai bune, zile mai puţin bune. Însă deja am trecut de jumătatea perioadei de sarcină şi aşteptăm cu nerăbdare vara, ca să facem cunoştinţă cu bebeluşul nostru!

Voi cum vă mai simţiţi? Vă doresc sarcină uşoară în continuare!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Cum arată burtica la 22 de săptămâni + cum ne mai simţim”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *