Opt nume greceşti de fete + semnificaţii

Dacă tot am vorbit despre Şapte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare atunci când alegi numele copilului tău, m-am gândit să vin şi cu câteva propuneri. Astăzi, cu Opt nume greceşti de fete + semnificaţii.

De ce greceşti? Ei bine, deşi am cunoscut multe femei de această naţionalitate care nu prea făceau cinste imaginilor vechilor muze, zeiţe sau nimfe care le suceau minţile vechilor olimpieni, eu prefer să rămân cu asocierile din copilărie, pe care le făceam atunci când citeam mitologia greacă. Aşadar, pentru mine, femeile cântate în legende sunt firave, sensibile şi de o frumuseţe răpitoare. Ca să nu mai spun de rochiile superbe pe care îmi imaginam că le poartă…

sursa: Pinterest

În acest ton, dragilor, haideţi să punctăm Opt nume greceşti de fete + semnificaţii.

  1. Anastasia. Acest nume înseamnă “renaştere”. O poţi alinta Ana sau chiar Nataşa pe cea mică!
  2. Calista. Nume grecesc de fetiţă, care s-ar traduce prin “cea mai frumoasă”.
  3. Elena (Helena). Probabil cel mai cunoscut nume grecesc de fată, foarte utilizat şi la noi până acum câţiva ani. Elena din Troia era foarte, foarte frumoasă – iar numele său semnifică “lumina”.
  4. Karisa. Nu am mai auzit până acum acest nume în România, ce e drept, dar sună interesant. Asta în cazul în care v-aţi plictisit de prea multe Karine din jur. Semnificaţie: “fiinţă iubită, adorată”.
  5. Penelope-Penelopa. Cu siguranţă o ştiţi pe Penelope Cruz, însă numele acesta a devenit un trend de când vedete precum Kourney Kardashian şi-a numit aşa fetiţa. Pippa sau Penny pot fi nume de alint!
  6. Ofelia – Ophelia. E posibil ca acest nume să atragă atenţia fanelor lui Shakespeare atente. Semnificaţia sa: “de ajutor, care ajută”.
  7. Talia – Thalia – Talida. Am cunoscut persoane cu aceste nume – cu primul şi cu ultimul, deci nu e un nume chiar necunoscut nouă, românilor. El înseamnă “înfloritor, care înfloreşte”.
  8. Zina. Peste Prut este întâlnit şi ca Zenaida, iar numele înseamnă “ospitalier”.

Ei? Cum vi se par aceste 8 sugestii? Vă place vreo unul dintre aceste nume greceşt? Ce alte nume greceşti de fete mai ştiţi?

Citeşte şi:

Opt nume italieneşti de fete + semnificaţii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Comments

comments

1 thought on “Opt nume greceşti de fete + semnificaţii”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *