Ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină

După ce am aflat zilele trecute ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină, azi vă invit să povestim un pic despre ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină. Nu intenţionam să scriu despre schimbările fiecărei săptămâni, iar am citit ieri despre minunile din a18a şi am descoperit un lucru pe care orice viitoare mămică ar vrea să îl ştie.

Mai exact, dacă vă întrebaţi ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină, vă spun eu că… foarte multe! În această săptămână bebeluşul are cam 14 cm lungime şi se apropie de 200 de grame (bineînţeles, valori care pot diferi de la bebeluş la bebeluş). Acum, el sau ea (probabil aţi aflat deja sexul!) are destulă energie şi este suficient de mare încât să se poată mişca cu drag şi spor. Şi ce este mai fain este că de acum este foarte probabil să simţim mişcările! Eu una aştept de muuult acest moment şi mă regăsesc concentrată, cu mâna pe burtică, încercând să percep ceva. Mi s-a părut la un moment dat că simt ca o bulă care se mişcă, dar nu pot spune clar că a fost bebeluşul. Mai mult, în săptămâna a18a bebeluşul începe să caşte şi să sughită, lucruri pe care le vom simţi în curând.

sursa

Tot în săptămâna a18a de sarcină, bebeluşul are deja amprentele formate, lucru care îl fac individ unic în lume!

Încă o veste bună pentru mămicile care păşesc în săptămâna a18a de sarcină: bebeluşul începe să audă şi să recunoască vocea mamei, pentru că acum urechile sunt total formate şi funcţionale. Deci puteţi să îi cântaţi şi să îi vorbiţi!

Acum este şi perioada în care începe să se acumuleze meconiul, prima treabă mare a bebeluşului.

În ceea ce priveşte schimbările din corpul viitoarei mămici, este foarte posibil să experimentaţi dureri de spate (aşa, ca mine). Datorită schimbării uterului şi a centrului de greutate, burtica noastră va fi împinsă înainte. Asta înseamnă că va fi mult mai vizibilă!

O altă schimbare pe care am observat-o la mine: am arsuri în fiecare seară. Orice aş mânca – am eliminat de tot lămâia din ceai, prăjituri – mă torturează seara! Aşa că mereu am biscuiţi simpli la îndemână (care absorb excesul de acid) sau snack-ul meu preferat din primul trimestru: toortitzii cu seminţe de susan. Poate o să vi se pară ciudat, dar eu în primul trimestru nu prea am putut mânca, aşa că am ronţăit mai mult. Alte remedii pentru arsurile din sarcină: puţin lapte rece, covrigei – în general alimente neutre. Medicamentele permise în sarcină sunt rennie şi dicarbocalm, însă dacă vrei să apelezi la ele, întreabă medicul care te supraveghează! Eu mă feresc cât pot de medicamente, aşa că am un Sfat: ţine la îndemână, pe noptieră, câţiva biscuiţi.

Cum ţi se par schimbările din această săptămână de sarcină? Nu e aşa că sunt fenomenale?

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts

2 Discussion to this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. […] câteva zile vă povesteam ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină şi aşa cum menţionam şi în acel articol, burtica începe să prindă proporţii şi să se […]

  2. […] că dacă am început să vă povestesc ce se întâmplă în a 17a săptămână de sarcină şi ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină şi mai mult, să vă şi prezint o poză pentru a vedea cum arată burtica la 18 săptămâni de […]