Ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină

Oare ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină? Eu m-am întrebat şi m-am tot gândit cam cum evoluează bebeluşul meu în fiecare săptămână. Oare ce s-a schimbat? Oare cât de mult a crescut? Oare acum mă aude? Oare acum îmi recunoaşte glasul? Oare acum o să îl simt mişcând? Oare cum arată?

Probabil şi voi aveţi zeci de întrebări. E şi normal!

Vă invit să aflăm împreună ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină – am început cu această săptămână, pentru că aceasta e vârsta bebeluşului meu. Voi scrie şi despre primul trimestru, însă haideţi să ne focusăm pe săptămâna 17 de sarcină.

Uită-te la mâna ta. Ţi se pare mică? Ţi se pare mare? Uită-te cu atenţie, pentru că în a17a săptămână de sarcină, bebeluşul tău este fix de mărimea mânii tale! Eu am rămas uimită de cât de mare e acum! De la o boabă de mac, a reuşit să crească atât de mult în patru luni!
În această săptămână eşti deja în trimestrul doi şi cel mai probabil, burtica ta a început să prindă contur.

Sfat: Probabil ştii că în cultura noastră (şi nu numai), femeile însărcinate sunt mângâiate/atinse pe burtică (“Ca să se ia”, vorba aia). Dacă nu eşti foarte încântată de acest gest, spune frumos, dar ferm, celor din jur lucrul acesta.

Bebeluşul tău începe să acumuleze grăsime, iar inima îi bate regulat, fiind controlată de creier. Pot fi distinse cam 140-150 bătăi pe minut, ceea ce înseamnă că inimioara bebeluşului bate de două ori mai repede decât a ta!

În a17a săptămână de sarcină bebeluşul începe să îşi dezvolte instincte de supravieţuire – să înghită şi să sugă.

Ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină cu corpul tău: cel mai probabil, vei fi scăpat deja de greţuri (bravo ţie, eu încă le experimentez). Acest lucru va fi înlocuit însă de un apetit destul de pronunţat (pe care eu nu-l experimentez chiar deloc!). Mai mult, poţi observa o scurgere, aşa că urmăreşte culoarea şi mirosul. Dacă e ceva înţepător, neplăcut, spune-i medicului tău!

Sfat: Foloseşte protej-slipuri (absorbante zilnice) pentru o igienă mai bună.

Tu ce schimbări ai observat în a17a săptămână de sarcină?

Comments

comments

Article Tags :
Adina Aruștei

Eu sunt Adina şi împreună cu domnişoara Fundiţă, fetiţa mea, îţi urăm "Bun venit!" pe www.Super-Mami.Ro!  Citeşte mai mult ➤

Related Posts

3 Discussion to this post

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  1. Mami spune:

    Felicitari! Sarcina usoara si frumoasa in continuare!!

  2. […] ce am aflat zilele trecute ce se întâmplă în a17a săptămână de sarcină, azi vă invit să povestim un pic despre ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină. Nu […]

  3. […] de parcurs până ne vom cunoaşte bebeluşul, aşa că dacă am început să vă povestesc ce se întâmplă în a 17a săptămână de sarcină şi ce se întâmplă în a18a săptămână de sarcină şi mai mult, să vă şi prezint o poză […]